неділя, 15 листопада 2009 19:07

Тимошенко подякувала аграріям за не логічні успіхи

Тимошенко подякувала аграріям за не логічні успіхи
Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко привітала аграріїв з їх професійним святом і без зайвої скромності заявила, що країна може стати гарантом продовольчої безпеки Європи.

Святкове звернення Тимошенко до українських хліборобів було розміщене на офіційному сайті уряду.

"У жодного професійного свята немає таких глибоких коренів і таких світлих традицій. Місія України - стати повноцінною житницею і гарантом продовольчої безпеки на континенті", - вважає прем"єр.

"Ми - нація талановитих і працьовитих хліборобів. Наші чорноземи - найкращі у світі. У наших піснях і традиціях все, що пов"язане з землею і хлібом, особливе, справжнє, а це об"єднує наш народ та його душу", - зазначила вона.

Прем"єр також підкреслила, що українські хлібороби в минулому році зібрали рекордний врожай зернових за весь час існування України, включаючи радянський час. "Саме ви, дорогі хлібороби, цього року практично повторили цей блискучий результат і вивели Україну на третє місце в світі за обсягом експорту зерна, здивувавши всіх", - сказала Тимошенко.

За її словами, українські аграрії порушуючи всі закони економічної логіки, в кризі не зменшили, а збільшили обсяги виробництва.

Глава уряду запевнила, що знає, що саме українська влада повинна зробити для аграріїв:

"По-перше, забезпечити правильну, довгострокову політику кредитування під мінімальні відсотки для повного технічного переозброєння, для проведення сільгоспробіт на найвищому технологічному рівні і споруди заводів з повним циклом переробки сільгосппродукції. Ми покінчимо з тим, що Україну хтось хоче бачити сировинним придатком" , - заявила вона.

"По-друге, влада зобов"язана відкрити всі оптові та роздрібні ринки збуту аграрної продукції саме вам, тим, хто її виробляє, ліквідувавши посередників і дармоїдів. Щоб український народ отримував продукти найвищої якості безпосередньо з ваших рук", - запропонувала прем"єр.

"По-третє, влада повинна підняти якість життя в селі, залишивши всі податки в тому селі, де ви їх оплачуєте, не забирати їх до центрального бюджету, звідки гроші до вас ніколи не повертаються. Саме такий проект бюджету на 2010 рік ми внесли до Верховної Ради і приймемо його відразу після виборів ", - пообіцяла кандидат у президенти, зазначивши, що "сьогодні в мене ще не вистачає повноважень, щоб повністю втілити цей короткий, але революційний план в життя, але скоро вже вистачить!", - натякнула прем"єр на майбутні президентські вибори.

"Ми з вами покажемо високий клас, як можна нагодувати свою країну та ще півсвіту. Ця найближча перспектива вже наступає", - заявила Тимошенко.

Прем"єр подякувала кожному, "чиї руки обробляють нашу рідну землю, приносять її плоди людям ... Вірю, що завдяки вашій роботі і любові Україна вистоїть, і зацвіте, адже вона в нас одна і ще ніколи не була переможена".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко подякувала аграріям за не логічні успіхи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі