четвер, 09 лютого 2012 21:00

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко почала відбувати своє покарання по "газовій справі" - тюремники

Тимошенко почала відбувати своє покарання по "газовій справі" - тюремники

Державна пенітенціарна служба України повідомляє, що екс-прем'єр України Юлія Тимошенко починає відбувати в Качанівській виправній колонії покарання за вироком суду щодо "газової справи".

"На сьогоднішній день, 9 лютого, згідно з постановою слідчого у кримінальній справі запобіжний захід Юлії Тимошенко у вигляді утримання під вартою в слідчому ізоляторі не застосовується. Таким чином, Ю.Тимошенко в Качанівській виправній колонії з сьогоднішнього дня відбуває покарання за вироком Печерського суду Києва, яким вона засуджена до 7 років позбавлення волі", - говориться в повідомленні пенітенціарної служби.

Разом з тим, вона, відповідно до вимог Кримінально-процесуального кодексу України, продовжує знайомитися з матеріалами кримінальної справи.

При цьому пенітенціарна служба повідомляє, що перешкод для її захисників, а саме для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, немає.

Режим і умови утримання засудженої Тимошенко в Качанівській виправній колонії відповідають нормам чинного законодавства, підкреслили в пенітенціарній службі.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році. Тимошенко перебувала в Київському слідчому ізоляторі з 5 серпня 2011 року. 30 грудня її етапували в Качанівську виправну колонію №54 в Харкові.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко почала відбувати своє покарання по "газовій справі" - тюремники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі