середа, 07 травня 2008 11:23

Тимошенко підозрює Черновецького у смерті директора київської книгарні

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко просить Генерального прокурора Олександра Медведька розслідувати ситуацію навколо книгарні "Сяйво" у Києві.

Про це сказано в повідомленні управління зі зв"язків зі ЗМІ Секретаріату Кабінету Міністрів.

Прес-служба повідомляє, що Тимошенко направила Медведьку лист із проханням відреагувати на інформацію, викладену в публікації під назвою "Колектив "Сяйва" просить підтримки в киян і прокуратури", опублікованої в газеті "Комсомольська правда".

Прем"єр підкреслила, що публікації в пресі можуть бути основою для порушення кримінальної справи, за статтею 94 Кримінально-процесуального кодексу.

Крім того, Тимошенко просить Медведька вжити заходів для захисту інтересів колективу "Сяйва" і розслідувати можливий зв"язок смерті директора магазина з інформацією, викладеною в публікації.

"Прем"єр-міністр звертає увагу Генерального прокурора на те, що факти, наведені в газеті, свідчать про спробу окремих можновладців ліквідувати важливий осередок культури", - сказано в повідомленні управління зі зв"язків зі ЗМІ Секретаріату Кабміну.

За інформацією газети "Комсомольська правда", один із власників книгарні "Сяйво", Костянтин Климашенко, подав до прокуратури заяву, у якій обвинувачує мера Києва Леоніда Черновецького і його оточення в тиску на співробітників "Сяйва".

Климашенко також заявив про причетність Черновецького і його оточення до смерті директора магазина Марини Довгої, котра померла у вересні 2006 року, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко підозрює Черновецького у смерті директора київської книгарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі