середа, 09 липня 2008 10:49

Тимошенко переведе теплові електростанції на вугілля

Тимошенко переведе теплові електростанції на вугілля

Щоб зменшити залежність від цін на газ, уряд має намір перевести до кінця року всі українські теплоелектростанції на вугілля, пише газета "Комерсант-Україна".

До грудня всі теплові електростанції, які використовують як паливо газ, будуть переведені на вугілля, повідомила учора прес-служба Міністерства вугільної промисловості з посиланням на прем"єр-міністра ЮліюТимошенко.

За рахунок переходу ТЕЦ з газу на вугілля в уряді розраховують знизити залежність від цін на газ.

Нагадаємо, глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що ціна природного газу для України наступного року може вирости з 179,5 до 400 доларів за тисячу кубометрів.

У Кабміні розраховують забезпечити потреби ТЕЦ у вугіллі за рахунок власного видобутку.. Для його збільшення Кабмін має намір надати вугільним підприємствам держарантії у розмірі 3,1 мільярдів гривень для залучення кредитів, які підуть на модернізацію шахт.

Виплата відсотків за кредитами здійснюватиметься за рахунок держбюджету, уточнили в Мінвуглепромі.

Втім, за оцінками учасників ринку, навіть з урахуванням збільшення видобутку потрібно буде в тричі підвищити імпорт вугілля, що поки неможливо через відсутність необхідної транспортної інфраструктури.

У 2007 році в Україні видобули 48 мільйонів тонн енергетичного вугілля. Ще 3,5 мільйона тонн імпортовано з Росії. Українські ТЕЦ споживають 40,5 мільйона тонн енергетичного вугілля, ще близько 12 мільйонів тонн - котельні, ТЕЦ і населення. ТЕЦ використовують як паливо природний газ (близько 4 мільярдів кубометрів), вугілля (40,5 мільйона тонн) і мазут (1,1 мільйона тонн).

За матеріалами: Коммерсант-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко переведе теплові електростанції на вугілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі