пʼятниця, 30 травня 2008 14:53

Тимошенко отримала від Ющенка "жовту картку"

Тимошенко отримала від Ющенка "жовту картку"

Президент Віктор Ющенко заявляє, що уряд Юлії Тимошенко отримав жовту картку за боротьбу з інфляцією. Про це Ющенко сказав на початку засідання РНБО в п"ятницю.

"Травень – це традиційний місяць, в якому спостерігається дефляція. Але в цьому році дефляції вже не буде. Буде інфляція біля 1%. Хотів би всіх застерегти: це жовта картка на те, що дії які вживаються владою протягом 5 місяців, є неефективними", - сказав Ющенко.

За словами президента, уряд багато говорить про антиінфляційні заходи.

"Я навіть з розумінням в лапках ставлюся до того, що виступ президента у парламенті був заблокований однією з найдемократичніших сил з метою проведення в цей самий час антиінфляційних кроків", – сказав він.

"Але я можу констатувати: антиінфляційного курсу в Україні не сформовано, а те, що називається "заходи по боротьбі з інфляцією", відсутнє навіть формально", - сказав президент.

Ющенко сказав, що в Україні – найвища інфляція в Європі.

"Інфляція вночі обкрадає найменш захищені прошарки населення", – додав Ющенко, попередивши, що крім роздрібної інфляції є оптова, "яка доганятиме нас через три місяці".

"Мене не може не турбувати зниження економічного росту: квартал за кварталом, місяць за місяцем ми маємо тенденцію, яка говорить, що в кожній сфері треба робити комплексну реакцію", - додав Ющенко, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко отримала від Ющенка "жовту картку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі