пʼятниця, 05 вересня 2008 13:46

Тимошенко одягла до Чейні "лимонну" сукню, а Ющенко посміхався (ФОТО)
8

У Києві розпочалась зустріч Президента України Віктора Ющенка з віце-президентом США Річардом Чейні. Фото: REUTERS.

Після церемонії зустрічі на ганку Будинку Городецького відбувається зустріч Президента України з віце-президентом США у форматі "віч-на-віч".

На початку зустрічі глава держави привітав віце-президента США в Україні. "Ми надзвичайно високо цінуємо наші стратегічні двосторонні відносини", - сказав Ющенко.

Він також відзначив зусилля США із розвитку двостороннього співробітництва з Україною, наголосивши, зокрема, на важливості нашої енергетичної та економічної співпраці.

Чейні підтвердив важливість для США двосторонніх відносин з Україною і подякував українській стороні за можливість обговорити питання, які є важливими для обох держав.

Після зустрічі у форматі "віч-на-віч" відбудеться зустріч Ющенка і Чейні у розширеному складі, в якій з української сторони візьмуть участь міністр закордонних справ Володимир Огризко, міністр оборони Юрій Єхануров, заступник глави Секретаріату Андрій Гончарук.

Під час зустрічей заплановано обмін думками щодо ситуації навколо російсько-грузинського конфлікту та питань зміцнення безпеки на євроатлантичному просторі. Сторони також мають намір обговорити низку питань співробітництва України з США, зокрема, економічного. Окремо будуть розглянуті шляхи взаємодії у сфері енергетики та енергетичної безпеки.

Раніше відбулася зустріч Чейні з прем"єром Тимошенко. Замість запланованих 20 хвилин, політики розмовляти 40 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко одягла до Чейні "лимонну" сукню, а Ющенко посміхався (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі