четвер, 21 серпня 2008 14:09

Тимошенко очолила рейтинг 100 найпливовівших українців

Журнал "Кореспондент" склав рейтинг 100 найвпливовіших українців. Перше місце, за версією журналістів видання, зайняла нинішній прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко.

Тимошенко вперше за шість років існування рейтингу піднялася на його верхній ступінь.

"Ця невтомна жінка розширила свою присутність в парламенті і змусила президента повернути їй крісло глави уряду. Саме у її руках, а не президента, який втратив популярність, сьогодні зосереджені найдієвіші механізми впливу на країну", - відзначає "Кореспондент".

Друге місце зайняв бізнесмен, депутат і мільярдер Рінат Ахметов. Його положення в рейтингу журнал пояснює так: "Не формальний, а реальний лідер найкрупнішої політичної партії країни і власник найбільшого бізнесу в Європі, Рінат Ахметов, використовує три найдієвіші інструментами впливу - гроші, великі грошима і дуже великі гроші. У червні 2008-го, за підрахунками DragonCapital, Ахметов став найбагатшим європейцем, сколотивши капітал у 31,1 мільярда доларів".

Це вже шостий рейтинг ста найвпливовіших людей України, опублікований Кореспондентом. У 2003-му і 2004 роках список очолював Леонід Кучма, в 2005-му - Віктор Ющенко, в 2006-му - Рінат Ахметов, а минулого року - його колега по партії Віктор Янукович.

Половина, або 52 учасники списку ТОП-100 - представники виконавчої, законодавчої і муніципальної влади. З п"яти парламентських партій і блоків в список "найвпливовіші Українці" увійшли 15 представників від БЮТ, 11 - від Партії Регіонів, 16 - від блоку Наша Україна і Народна самооборона, один - від Блоку Литвина, один - від КПУ.

29 українських мультимільйонерів з числа 50 найбагатших українців увійшли до нинішнього рейтингу впливу. Сумарний капітал цих підприємців - 87 мільярда, що більш, ніж удвічі перевищує бюджет України.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко очолила рейтинг 100 найпливовівших українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі