понеділок, 11 лютого 2008 13:13

Тимошенко обурена, чому СБУ не реагує на енергетичний тероризм Фірташа

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко звинувачує співвласника компанії RosUkrEnergo Дмитра Фірташа, екс-міністра палива та енергетики Юрія Бойка і голову правління ЗАТ "УкрГаз-Енерго" Ігоря Вороніна в енергетичному тероризмі.

Про це Тимошенко заявила сьогодні на прес-конференції в Кабінеті міністрів після завершення позачергового засідання уряду, на якому розглядалося питання забезпечення України природним газом.

"RosUkrEnergo, яку сьогодні представляють Фірташ, Бойко і Воронін, влаштувала проти України справжній енергетичний терор. Сьогодні прокуратура мовчить, СБУ мовчить, усі силові структури мовчать", - сказала Тимошенко.

За словами прем`єр-міністра, єдине, що вона одержала, - це лист Президента України Віктора Ющенка, в якому він зобов`язує уряд під її особистим контролем до 10 лютого підписати всі контракти на газ із російською стороною. Тимошенко припустила, що в листі йдеться про підписання таких документів із RosUkrEnergo, які вона вважає неприйнятними.

Прем`єр-міністр також вважає, що Фірташ і Бойко "принижують Україну, принижують уряд, повністю дезінформують громадськість".

Компанія RosUkrEnergo AG (Швейцарія) є ексклюзивним постачальником газу до України, реалізуючи його українським споживачам через ЗАТ "УкрГаз-Енерго".

50% RosUkrEnergo належить російському газовому монополісту ВАТ "Газпром", 45% – українському бізнесмену Дмитру Фірташу, 5% - Івану Фурсіну.

ЗАТ "УкрГаз-Енерго" створено компанією RosUkrEnergo AG (Швейцарія) і НАК "Нафтогаз України" весною 2006 року. З квітня 2006 року компанія є основним імпортером природного газу до України, який купує в RosUkrEnergo, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко обурена, чому СБУ не реагує на енергетичний тероризм Фірташа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі