середа, 06 серпня 2008 15:13

Тимошенко обіцяє кримінальні справи за незаконні вирубки лісів

Кабмін своєю постановою доручив Держкомлісу зробити масову перевірку лісництв Західної України, де відбувається незаконна вирубка лісів.

Про це на прес-конференції у середу заявила прем"єр Юлія Тимошенко.

"Ми встановимо всі незаконні вирубки лісів і будуть притягнуті до кримінальної відповідальності посадові особи, які допустили незаконну вирубку лісів", - сказала вона.

За словами Тимошенко, постанова уряду також доручає відповідним органам "зробити масову перевірку роботи всіх незаконних пилорам".

"Всі незареєстровані пилорами, які користуються незаконною деревиною, будуть закриті, будуть накладені штрафні санкції, будуть порушені кримінальні справи. Тому що якщо використовують незаконну деревину, це незаконна вирубка лісів. І це потім призводить до паводків", - сказала вона.

Тимошенко додала, що Кабмін доручив Держкомлісу "розібратися, на території яких лісництв та лісових господарств... ідуть незаконні вирубки".

Крім того, за її словами, уряд має до 1 вересня розробити "нормативні документи, які започатковують абсолютно нові порядки вирубки лісів у прикарпатській зоні".

"Всі вирубки будуть жорстко обмежені і це буде поставлено у режим контролю. Ми також будемо інвентаризувати всі зсувні процеси і будемо фінансувати їх з резервного фонду Кабміну", - сказала Тимошенко. Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко обіцяє кримінальні справи за незаконні вирубки лісів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі