пʼятниця, 05 вересня 2008 16:09

Тимошенко не зможе вигнати міністрів-"нашоукраїнців"

Прем"єр-міністр України втрачає можливість вносити представлення. призначення або звільнення міністрів, якщо в десятиденний термін, відведений частиною другої статті 65 Тимчасового Регламенту Верховної Ради України, після виходу депутатської фракції "Наша Україна - Народна самооборона", коаліція не буде відновлена.

Про це говориться у заяві Міністра юстиції України Миколи Оніщука щодо правових наслідків виходу з коаліції фракції НУНС.

При цьому в заяві Міністр юстиції підкреслив, що згідно з Тимчасовим Регламентом Верховна Рада може ухвалити рішення про звільнення з посад або призначення на посаду членів Кабінету Міністрів України тільки у випадку, якщо представлення вноситься Прем"єр-міністром, який представляє коаліцію (відновлену або в новому складі).

"За відсутності коаліції реалізація Прем"єр-міністром вказаного права неможлива, оскільки останній згідно з Конституцією, здійснюючи владні повноваження, діє від імені і на реалізацію політичної волі коаліції", - додав глава Мінюсту.

Нагадаємо, фракція НУНС подала спікерові парламенту своє рішення про вихід з коаліції.

Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не зможе вигнати міністрів-"нашоукраїнців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі