вівторок, 19 жовтня 2010 12:16

Тимошенко не зможе об'єднати опозицію - Луценко

Тимошенко не зможе об'єднати опозицію - Луценко

Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко переконаний, що перший президент України Леонід Кравчук може стати "об'єднавчою фігурою для української опозиції".

Про це він сказав на прес-конференції у Чернівцях.

"Хто може стати об'єднавчою фігурою для української опозиції? Я не знайшов нових фігур, які це зможуть зробити. У мене були ілюзії, що це може зробити Тимошенко, проте цього не відбулося. Тому можна було б повернутися до об'єднавчого діалогу під керівництвом першого президента України Леоніда Макаровича Кравчука ", - заявив екс-чиновник.

"Особисто для себе я вважаю, що ми занурилися у політичні процеси в країни на кшталт 1999 року. Мені здається, що Леонід Макарович, у якого були різні періоди у політичній історії, за останні два-три роки є великим. Він, фактично, став арбітром нації. Леонід Кравчук по-батьківськи міг би взяти на себе відновлення демократичного руху з правом сказати: "Цить!" тим, хто забуває про відповідальність перед країною за своїми дрібними амбіціями. Я озвучив цю пропозицію і самому Леонідові Макаровичу і колегам. Тепер чекаю відповіді", - додав політик.

Говорячи про те, коли мають відбутися парламентські вибори, Луценко зазначив, що згідно до Конституції вони мають відбутися у 1996 році.

Однак, на його думку, очевидно, що "і Литвин особисто і вся гвардія прострочених, тобто не потрібних нікому "тушок" буде всіляко чіплятися за владу і проведуть у парламенті рішення про збільшення повноважень на п'ять років. Я думаю, що вибори парламентські будуть восени 2012 року, відтак всі активні політичні процеси розпочнуться наступної осені".

"За цей рік завдання опозиції – змоделювати одну або дві демократичні платформи: БЮТ і паралельний проект, який має замінити те, що сьогодні називається НУ-НС. Я не претендую на жодну очільну роль у цьому процесі, але підтримаю будь-кого, хто запропонує зрозумілу демократичну альтернативу суспільству", - додав політик.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не зможе об'єднати опозицію - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі