середа, 26 грудня 2007 13:37

Тимошенко не впливатиме на рішення РНБО

Заступник голови Секретаріату Президента й представник Президента в Конституційному Суді Марина Ставнійчук вважає, що підлягають скріпленню підписами прем"єр-міністра тільки укази Президента, які стосуються затвердження штатного розкладу Ради національної безпеки й оборони або визначення чисельності РНБО.

Про це Ставнійчук сказала журналістам у будинку КС.

"Голова РНБО, коли виконує свої функції, затверджує, відповідно, штатний розклад, затверджує положення про секретаріат РНБО, то в цьому випадку, ми вважаємо, що ці укази, які пов"язані зі штатним розкладом і визначенням чисельності РНБО, - ці акти повинні скріплюватися прем"єр-міністром України", - сказала Ставнійчук.

З її слів, щодо рішень РНБО як колегіального органу, які набувають чинності указом Президента, немає підстав для відповідного скріплення підписами прем"єр-міністра.

Конституційний Суд у середу розпочав розгляд звернення депутатів Верховної Ради 5 скликання щодо конституційності указів Президента Віктора Ющенка про діяльність і склад Ради національної безпеки й оборони.

Раніше в КС звернулися 52 депутати Ради із проханням оцінити конституційність указів Ющенка, що стосуються діяльності РНБО, а також 50 депутатів Ради із проханням оцінити конституційність указу Президента "Про склад Ради національної безпеки й оборони".

КС вирішив об"єднати 2 подання в одне провадження, оскільки вони стосуватися одного й того ж предмета розгляду.

За матерілами: Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не впливатиме на рішення РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі