середа, 10 вересня 2008 10:56

Тимошенко не пустила людину Балоги на засідання уряду

Представника Секретаріату президента, керівника служби забезпечення зв"язків з Верховною Радою і Кабінетом міністрів Яна Берназюка не пустили сьогодні на засідання уряду. Про це він повідомив журналістам. За його словами, це було зроблено за дорученням прем"єр-міністра Юлії Тимошенко.

Берназюк повідомив, що прем"єр мотивувала свої дії відсутністю особистого звернення Президента України Віктора Ющенка, письмового або усного, щодо присутності його представника на засіданні Кабміну.

Така норма міститься в новій редакції закону про Кабінет міністрів, прийнятою на початку вересня ц.р., пояснив він. При цьому Берназюк підкреслив, що вказана редакція закону не набула чинності і буде ветована Президентом.

Берназюк також повідомив, що не має наміру звертатися до суду для того, щоб організовувати свою присутність на засіданні уряду за допомогою державних виконавців.

"Як показує практика, 90% зауважень і пропозицій Президента України все одно не враховуються в ході засідань уряду. Тому залишається інший шлях - контролювати законність дій уряду. Наприклад, сьогодні уряд розгляне протест Генпрокуратури на рішення про допуск до державної таємниці голови НКРЕ", - сказав Берназюк.


РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не пустила людину Балоги на засідання уряду ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі