понеділок, 08 вересня 2008 13:47

Тимошенко не приймає ультиматум Ющенка

Прем"єр Юлія Тимошенко заявляє, що її фракція не відмовиться від голосувань, проведених спільно з Партією регіонів, за закони, що перерозподіляють владні повноваження.

"Заради стабільності в країні я ні від яких цих законів не відмовлюся. І якщо буде накладено вето, ми будемо долати це вето. Тому що це потрібно не президенту, не прем"єру, це потрібно для того, щоб чітко і зрозуміло зафіксувати ті розподіли повноважень, які передбачені Конституцією", - сказала Тимошенко на прес-конференції в понеділок.

Вона запропонувала президенту Віктору Ющенку, "якщо він сумнівається, що там щось конституційно" "не руйнувати демократичну коаліцію через кожне голосування в парламенті, а звернутися до Конституційного суду і все, що буде визнано неконституційним, КС має повноваження скасувати".

"Але ультиматуми ставити в такий час абсолютно недоречно", - сказала Тимошенко.

БЮТ і Партія регіонів проголосували за зміни до закону до КС щодо спрощення процедури імпічменту президента, за зміни до закону про СБУ, за тимчасові слідчі комісії.

Після цього НУ-НС вийшов з коаліції, а президент Віктор Ющенко назвав умовою її відновлення відмову БЮТ від голосувань з цих питань.

Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не приймає ультиматум Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі