середа, 13 серпня 2008 14:25

Тимошенко не коментує війну в Грузії, бо не хоче сваритися з Ющенком

Тимошенко не коментує війну в Грузії, бо не хоче сваритися з Ющенком
Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку Юлії Тимошенко Сергій Терьохін пов"язує відсутність коментарів представників своєї політичної сили щодо подій у Грузії з небажанням сваритися із Президентом Віктором Ющенком.

Про це він сказав в інтерв"ю інтернет-виданню "Главред".

Парламентарій зазначив, що БЮТ як політична сила може давати коментарі на будь-яку тему тільки тоді, коли ця позиція погоджена з урядом і особисто із прем"єр-міністром Юлією Тимошенко.

При цьому він пояснив, що розподіл повноважень Президента й прем"єра не дає однозначного права главі уряду коментувати події зовнішньополітичного характеру.

"Тому, знаєте, для того, щоб не вступати в чергові конфлікти з нашим гарантом нашої Конституції, уряд і прийняв таке рішення", - сказав він.

Крім цього, Терьохін розділив раніше висловлену першим заступником міністра юстиції Євгеном Корнійчуком (який очолює одну із партій, що входять у БЮТ) думку про те, що Росія, відповідно до міжнародних договорів, може використовувати свої кораблі, розміщені на базах у Криму, так, як вважатиме за потрібне.

"Офіційна позиція БЮТ така: ми не хочемо сваритися ні з ким, ми хочемо дружити з усіма", - зазначив депутат.

Водночас парламентарій висловив власну оцінку подій у Грузії, назвавши Росію агресором у нинішній ситуації.

Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Ігор Кріль критикує прем"єр-міністра Юлію Тимошенко за відсутність її реакції на конфлікт у Грузії.

Секретаріат Президента критикує прем"єр-міністра Юлію Тимошенко за вичікувальну позицію щодо військового конфлікту в Південній Осетії (Грузія), пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не коментує війну в Грузії, бо не хоче сваритися з Ющенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі