четвер, 22 листопада 2007 14:35

Тимошенко не хоче, щоб в Україні було за Лесем Подерв"янським

Лідер блоку її імені Юлія Тимошенко вважає символічним, що Верховна Рада 6-го скликання почне свою роботу в дні святкування річниці "помаранчевої революції".

Про це сказано в поздоровленні Тимошенко з нагоди 3-ї річниці "помаранчевої революції".

"Напевно, є якась символіка в тому, що майже в точно призначений день із річницею революції збирається на своє перше засідання нова Верховна Рада. Парламент, у якому ті сили, які стояли на Майдані, знову одержали більшість", - говорить Тимошенко.

Вона впевнена, що навіть із перевагою в 3 голоси така більшість зможе працювати, і приводить як приклад Данію, де успішно працює коаліція з перевагою всього в 1 голос.

"Якщо в Датському королівстві все добре, всупереч Шекспіру, то чому в нас повинне бути за Лесем Подерв"янським?", - говорить лідер БЮТ.

Вона впевнена, що учасники "помаранчевої революції" очікують від політиків чесності й ліквідації подвійних стандартів.

"Нарешті, сьогодні для всіх політиків усього лише день покаяння, день виправлення помилок, на які ми більше не маємо права...", - говорить Тимошенко.

Вона нагадує, що 3 роки тому люди пробиралися в Київ через міліцейські кордони, "їжаки" на дорогах і штучна ожеледь на трасах, організовані колишньою владою.

"Порівняно з тими труднощами сьогодні політикам майже нема чого робити. Варто тільки прийти в Раду й нажати кнопку. Правильну кнопку...", - зазначає лідер БЮТ.

При цьому вона зазначає, що має на увазі не тільки голосування за прем"єр-міністра.

"Я про більш глобальні речі. Насамперед - про повернення людям надій. Одне натискання кнопки, один розчерк пера під вистражданою коаліційною угодою - і ми повернемо людям їхні кращі очікування, зупинимо експансію втрати віри й байдужості", - закликає вона депутатів.

Тимошенко поздоровляє зі святом всіх патріотів, тих, хто не втратив віри, не став байдужим.

"Всіх тих, хто й сьогодні говорить про Майдан як про вищу точку духовного піднесення нації в новітній історії України... Я поздоровляю всіх, хто 3 роки тому на Майдані вперше заговорив по-українськи, уперше відчув себе Вільною Людиною, уперше заспівав "Ще не вмерла...", - говорить вона.

При цьому вона підкреслює, що для України вже немає шляху назад - вибір зроблений раз і назавжди, і ніякі універсали, круглі столи й меморандуми не мають сил його скасувати, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не хоче, щоб в Україні було за Лесем Подерв"янським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі