понеділок, 01 липня 2013 19:17

Тимошенко не хоче робити операцію в Україні – лікар

Тимошенко не хоче робити операцію в Україні – лікар
Юлія Тимошенко. Фото: Фото kievskaya.com.ua

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не згодна на проведення операції в Україні.

Про це повідомив головлікар ЦКЛ №5 Михайло Афанасьєв.

"Вона не налаштована на проведення інвазивного втручання в Україні", - сказав головлікар журналістам у понеділок біля харківської лікарні.

Він також зазначив, що, відповідно до стандартів, прийнятих і в Україні, і в інших країнах, зокрема в Німеччині, безпосередньо перед проведенням інвазивного втручання необхідно виконати діагностичне обстеження, в тому числі томографічні та електрофізіологічні дослідження.

Афанасьєв наголосив, що в ЦКЛ №5 є вся необхідна база для таких обстежень. Він також нагадав, що з моменту проведення останнього інструментального обстеження екс-прем'єра минуло понад півроку.

"На сьогодні пацієнтка згоди на проведення досліджень не дала, й питання залишається відкритим тільки у зв'язку з відмовою від проведення цих досліджень", - сказав головлікар.

Він не зміг відповісти на запитання, чи погодяться німецькі лікарі на проведення інвазивного втручання на базі харківської лікарні.

За словами Афанасьева, спілкуючись з українськими фахівцями під час останнього візиту 21 червня, лікарі з німецької клініки "Шаріте" своєї позиції з цього приводу не озвучували.

Як відомо, в понеділок дочка екс-прем'єра Євгенія Тимошенко з посиланням на рекомендації німецьких лікарів із клініки "Шаріте" повідомила, що її мати потребує термінової операції, нині стан здоров'я Тимошенко, за її словами, критичний.

Афанасьєв стверджує, що стан Тимошенко стабільний.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не хоче робити операцію в Україні – лікар ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

142

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі