вівторок, 13 листопада 2007 11:33

Тимошенко наздогнала Януковича, але не Ющенка

Тимошенко наздогнала Януковича, але не Ющенка
Президент України Віктор Ющенко третій тиждень поспіль упевнено лідирує серед українських політиків за впливовістю. Такі дані "Рейтингу впливовості політиків України" за 3-10 листопада, надруковані представництвом РІА Новини в Україні за опитуванням експертної групи, яка складається з 20-ти провідних українських політологів і журналістів.

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко повернула собі третє місце, яке вона тепер знову ділить з лідером Партії регіонів, нинішнім прем"єром Віктором Януковичем.

Друга сходинка рейтингу, як і раніше, залишається вакантною. Це дає підставу стверджувати, що ні Тимошенко, ні Янукович поки не можуть скласти конкуренцію Ющенку, який на сьогодні найбільше впливає на політичне життя країни.

На четвертому місці - глава Секретаріату президента Віктор Балога.

Ахметов продовжує утримувати шосте місце в рейтингу. Його позиції посилені восьмим і дев"ятим місцями однопартійців Миколи Азарова і Бориса Колесникова.

Дев"яте місце з Колесниковим ділять Юрій Луценко, а також Володимир Литвин. Замикає цю групу українських політиків секретар РНБО Іван Плющ.

Росте рейтинг і у ще одного прихильника так званої "широкої коаліції" з блоку НУНС - екс-прем"єра Юрія Єханурова. Але вже в розділі т.з. "незолотої середини" списку. Проте, 13-е місце в порівнянні з 16-м минулого тижня дає зрозуміти, що група лобістів коаліції з Партією регіонів оцінюється експертами як досить впливова.

На 13-е місце також з 16-ого рядка повернувся лідер комуністів Петро Симоненко.

З аутсайдерів варто відзначити лише незначне - всього на один пункт - поліпшення рейтингу колишнього спікера і лідера Соцпартії Олександра Мороза.

Нинішній рейтинг - 12-й за рахунком, надрукований українським представництвом РІА Новини. Як і в попередніх рейтингах, кожному експертові був запропонований список з 28 політиків і бізнесменів, які беруть активну участь в політичному і суспільному житті країни.

Крім того, кожний з експертів міг внести до цього списку додаткові кандидатури. Експертам було поставлено завдання оцінити, хто з політиків був найвпливовіший на минулому тижні.

За матеріалами: РІА "Новини", Вовремя.info

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко наздогнала Януковича, але не Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі