неділя, 16 вересня 2007 10:46

Тимошенко напише свій бюджет

Після перемоги на дострокових парламентських виборах БЮТ внесе на розгляд Верховної Ради проект бюджету, принципово відмінний від того варіанту, який затвердив уряд Януковича.

Про це Юлія Тимошенко заявила у суботу на прес-конференції у Керчі, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Якщо наша політична команда зможе набрати більшість у парламенті, створити всі необхідні умови для формування уряду, ми не будемо голосувати за бюджет, який пропонує Партія регіонів", - сказала лідер БЮТ, додавши, що "буде розроблено абсолютно новий бюджет, який врахує всі ресурси країни, які сьогодні свідомо залишені Партією регіонів в тіні".

Тимошенко наголосила, що запропонований нинішнім урядом бюджет продовжує традицію колосальної інфляції. Вона також зазначила, що закладені у проект бюджету-2008 показники зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) не відповідають дійсності.

За її словами, передвиборчі обіцянки Партії регіонів також не відповідають показникам, закладеним у бюджет на наступний рік.

"Ми проаналізували кожний значимий пункт проекту бюджету, розробленого урядом, і дійшли до висновку про наступне: по-перше, враховуючи зростання інфляції, реальні зарплати і пенсії не збільшуватимуться", - сказала вона.

Другий пункт, який, за словами лідера БЮТ, викликає здивування, це те, що Партія регіонів не передбачила у бюджеті відповідних сум на допомогу при народженні першої, другої, третьої і більше дітей, а також щомісячних виплат сім"ям на дітей до 3-х років.

За словами Тимошенко, в проект бюджету не закладено також забезпечення молодим спеціалістам першого робочого місця та можливість для молодої родини отримати в оренду строком до 10 років муніципальне житло, зведене на кошти від земельних аукціонів.

Щодо закону про дітей війни, Тимошенко сказала, що Партія регіонів планує наступного року виділити такі ж самі кошти, як і цього року. "Тобто ніякого збільшення не передбачається", - обурилася вона, пише Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «Тимошенко напише свій бюджет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі