середа, 05 березня 2008 15:20

Тимошенко наказала "Нафтогазу" розрахуватися за газ без укладання контрактів

Кабінет Міністрів доручив Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" розраховуватися на безконтрактній основі за природний газ, спожитий з 1 січня 2008 року.

Про це на прес-конференції повідомив прем"єр-міністр Юлія Тимошенко.

З її слів, Кабмін прийняв відповідну постанову.

"Це рішення дає можливість без яких-небудь угод і контрактів розраховуватися за газ і не накопичувати борги. Я думаю, що ця постанова розв"яже проблему з розрахунками за паливо", - сказала вона.

При цьому вона додала, що в такий спосіб Україна зможе розраховуватися за газ за ціною 179,5 долара за 1000 куб. м, а не по 314,7 долара, на чому раніше наполягав російський "Газпром".

5 березня "Нафтогаз України" і російський "Газпром" відновили переговори щодо врегулювання ситуації з поставками газу в Україну.

4 березня "Газпром" довів скорочення поставок газу в Україну до 50%.

"Газпром" пояснює прийняття такого рішення тим, що дотепер не врегульовано питання щодо заборгованості за спожитий газ і підписання контрактів на 2008 рік, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко наказала "Нафтогазу" розрахуватися за газ без укладання контрактів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі