пʼятниця, 20 березня 2009 13:46

Тимошенко наказала Луценку розібратися з Балогою?

Тимошенко наказала Луценку розібратися з Балогою?

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що його міністерство має намір допитати главу Секретаріату Президента Віктора Балогу у справі про вбивство у Закарпатті.

"Так, у нас є до нього (Балоги) питання іншого характеру - ми маємо намір викликати його на допит у справі про вбивство у Закарпатті, збираємося поставити йому і низку інших питань", - заявив Луценко в інтерв"ю Фокусу.

При цьому Луценко не уточнив, про який саме епізод йдеться і пообіцяв незабаром зробити спеціальну заяву з цього приводу.

На питання, чи будуть МВС проводитися ще якісь розслідування щодо Балоги, він відповів: "Будуть. Вони вже йдуть, я ніколи цього не приховував. Я вважаю, що чиновник такого рангу, який літає чартерними літаками, за які платять офшорні фірми, повинен відповідати згідно з чинним законодавством. Матеріали для цього зібрані, і я впевнений, що найближчим часом вони втіляться в кримінальні справи".

Луценко також сказав, що його дуже цікавить, чому 150 підлеглих Балоги, "спійманих на хабарах в минулому році, призначені указами президента і розпорядженнями голів держадміністрацій, але ніхто не поніс відповідальність за таку кадрову роботу".

"Хто і за які поблажки підсунув президенту цих людей? Найбільший з їхніх хабарів - 42 мільйони. Таку суму вимагали чиновники однієї з райдержадміністрацій в Київській області за земельну ділянку", - сказав він.

Також у МВС розглядають питання про залучення першого заступника голови СБУ Валерія Хорошковського до відповідальності за корупційні дії.

"На сьогоднішній день підрозділ з боротьби з організованою злочинністю МВС розглядає питання про притягнення Хорошковського до відповідальності за корупційні дії", - сказав Луценко.

Луценко висловив думку, що "є ознаки корупційних дій з боку пана Хорошковського, який публічно, на телеканалі "Інтер", заявляв про свої бізнес-стосунки з паном Фірташем".

"Тобто використовуючи повноваження заступника голови СБУ для захисту свого бізнес-партнера, він потрапляє під дію закону про протидію корупції", - сказав він.

Коментуючи висловлювання Хорошковського про те, що слідом за "Нафтогазом" "Альфа" прийде і в Кабмін, Луценко сказав:

"Якщо буде рішення уряду взяти під охорону Кабмін, - візьмемо, забезпечимо йому спокійний режим роботи. А пану Хорошковському я б рекомендував почитати закон про СБУ й усвідомити, що "Альфа" - це антитерористичний підрозділ і розмахувати ним як пугалом небажано".

Нагадаємо, що минулого тижня газета "Україна молода" надрукувала статтю, в якій звинуватила соратника прем"єрки Тимошенко Андрія Портнова у причетності до захоплення ринку "Озерка" та до вбивства дніпропетровського прокурора Шуби.

Портнов назвав цю інформацію провокацією

Головним редактором "України молодої" є товариш президента Віктора Ющенка Михайло Дорошенко.

Фокус, gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко наказала Луценку розібратися з Балогою?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі