середа, 18 березня 2009 16:02

Тимошенко наказала Луценку переробити правила дорожнього руху

Тимошенко наказала Луценку переробити правила дорожнього руху

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко доручила Міністерству внутрішніх справ провести додаткові консультації з питання внесення змін в існуючі правила дорожнього руху, повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

МВС вже підготувало низку пропозицій

"Згідно з рішенням прем"єр-міністра будуть проведені додаткові консультації з цього питання, і воно буде розглянуте на наступному засіданні Кабінету міністрів", - заявив міністр журналістам в уряді в середу.

Луценко повідомив, що МВС вже підготувало низку пропозицій. Зокрема, за його словами, міністерство пропонує скасувати проведення технічного огляду в проміжках між плановими технічними оглядами.

"Ми можемо на це піти, оскільки це дуже часто є причиною незаконних дій окремих недобросовісних співробітників ДАІ", - заявив міністр.

Крім того, за його словами, в МВС готові уточнити в правилах дорожнього руху норму, згідно з якою на нових дорогах, обладнаних відбійником, можна буде піти на збільшення швидкісного режиму поза населеним пунктом.

"Ми категорично не погоджуємося зі збільшенням допустимих швидкостей в населеному пункті... Враховуючи українське законодавство про дозвіл на 20 кілометрів перевищувати встановлені обмеження, це означає, що люди можуть спокійно їздити 70 км/ч в населених пунктах і це абсолютно європейська норма, яку ми ніколи не дозволимо змінити, оскільки за такими змінами стоятимуть тисячі життів автомобілістів і пішоходів", - підкреслив Луценко, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко наказала Луценку переробити правила дорожнього руху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі