пʼятниця, 29 квітня 2011 12:46

Тимошенко наказала Януковичу звільнити Луценка

Тимошенко наказала Януковичу звільнити Луценка

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вимагає від президента України Віктора Януковича закрити справу проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та звільнити його.

Як повідомила прес-служба БЮТ, Тимошенко звернулась до Уповноваженого з прав людини, Української Гельсінської спілки з прав людини та до Комітету ООН з прав людини із проханням вжити заходів для того, щоб запобігти безпосередній загрозі життю Луценка.

За словами опозиціонерки, голодування Луценка на знак протесту "проти безпідставного та незаконного утримання під вартою" триває вже восьмий день та загрожує його життю.

"Голодування Юрія Луценка – крайня міра, але цілком обґрунтована. Увесь арсенал захисту прав людини, який діє в цивілізованих країнах, за влади Януковича в Україні знівельований", - наголосила Тимошенко.

Лідер партії "Батьківщина" зазначила, що Луценка продовжують тримати під вартою, хоча жодних підстав для цього немає. Вона заявила про свою солідарність із колишнім головою МВС.

"Я вимагаю від Віктора Януковича, в кабінеті якого ухвалюються судові вироки та рішення по усіх кримінальних справах проти опозиції, терміново закрити виключно політично вмотивовану справу проти Луценка та звільнити його", - резюмувала Тимошенко.

Нагадаємо, що Апеляційний суд міста Києва продовжив екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку термін утримання під вартою до кінця травня.

Водночас, адвокат Ігор Фомін, правозахисник Володимир Орлов та дружина Юрія Луценка Ірина просять генпрокурора Віктора Пшонку відпустити колишнього голову МВС з-під варти.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко наказала Януковичу звільнити Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі