пʼятниця, 18 квітня 2008 11:26

Тимошенко нагородили "Орденом діда Мазая" I ступеня

Діти померлої від туберкульозу незаконно засудженої Світлани Зайцевої, нагородили прем"єр-міністра України Юлію Тимошенко саморобним "Орденом Мазая" I ступеня на знак подяки за ту допомогу, яку вона їм надала.

Про це повідомив представник опікуна дітей Максим Касьянов.

Їх мати, Світлана Зайцева, померла від туберкульозу, яким захворіла в місцях позбавлення волі, де її рік незаконно утримували через судову помилку, визнавши винною у вбивстві, якого вона не скоювала.

Раніше Тимошенко дала розпорядження Мінфіну відкликати апеляційну скаргу попереднього уряду, який восени 2007 року звернувся до суду з метою відмінити виплату опікунові сиріт компенсації за необгрунтований тюремний висновок.

Ворошиловський райсуд Донецька ухвалив рішення про виплату належних коштів сім"ї загиблої Світлани Зайцевої у розмірі 2 млн грн. Сироти вже отримали 1,5 млн грн компенсації.

"На знак подяки вони придумали "Орден Мазая" I ступеню, імені відомого літературного героя діда Мазая, який рятує зайців, і нагородили ним Тимошенко", - сказав Касьянов, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко нагородили "Орденом діда Мазая" I ступеня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі