пʼятниця, 16 листопада 2007 11:54

Тимошенко нагадала, як Ківалов оголосив Януковича президентом

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко звертається до голови Центрвиборчкому Володимира Шаповала з проханням скасувати рішення про надання відзнаки колишньому голові ЦВК Сергію Ківалову.

Про це йдеться у коментарі Тимошенко публікації "Української правди" про відзнаку, вручену Ківалову "за вагомий особистий внесок у забезпечення реалізації конституційних виборчих прав громадян України та з нагоди 10-ої річниці утворення Центральної виборчої комісії".

"Я прошу голову ЦВК Володимира Шаповала виправити помилку. Принаймні в спорті такі правила діють. Тому я пропоную скасувати рішення про нагородження Ківалова, як такого, що не пройшов допінг-тест на демократію", - заявляє Тимошенко.

Вона вважає, що "не можна нагороджувати за "реалізацію конституційних виборчих прав громадян" того, хто плювати хотів і на ці права, і на самих громадян".

"Що стосується вчорашнього нагородження, то я пропоную виправити цю помилку. Почуття ніяковості голови ЦВК, який скасовує Почесну грамоту Ківалову, неспівставна з вартістю, яку треба буде сплатити українській демократії, коли нагорода так і не буде відмінена", - зазначила Тимошенко.

Вона також нагадала, що 24 листопада 2004 року Ківалов у ЦВК заявив, що новим президентом України обрано Віктора Януковича.

"Нагороджено людину, яка стала символом масштабних фальсифікацій, перекручення результатів виборів та нахабної маніпуляції в ході виборів президента України", - заявляє лідер БЮТ.

Вона також пообіцяла, що не буде "закривати очі на такі події".

"Якщо хтось сподівається, що я буду мовчати як риба, чекаючи особистого свята, пов"язаного з формуванням демократичної коаліції і з призначенням нового прем"єр-міністра, то нехай краще не сподіваються", - заявила Тимошенко, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко нагадала, як Ківалов оголосив Януковича президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі