середа, 04 січня 2012 18:52

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко можуть виділити ліжко у камері на 50-60 осіб - правозахисник

Тимошенко можуть виділити ліжко у камері на 50-60 осіб - правозахисник

Ймовірно, екс-прем'єра Юлію Тимошенко зараз тримають у "карантинному приміщенні". Це такий блок чи "філіал" слідчого ізолятора для осіб, які отримали термін, але чекають завершення усіх формальностей із документами. Таке припущення зробив експерт з питань пенітенціарної системи Олександр Букалов щодо умов утримання Тимошенко у Качанівській колонії №54 у Харкові.

"Через деякий час їй, скоріше за все, виділять ліжко у великій камері на 50-60 людей. Бо ж зазвичай осуджених у колоніях тримають саме у таких величезних камерах як у піонертаборі. А камери на 3-12 осіб є лише у СІЗО", - зазначив Букалов.

Він повідомив, що в цілому Качанівська колонія залишила у нього позитивні враження. Там було досить акуратно, прибрано, зокрема, у по кімнатах для проведення соціально-виховної роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники ведуть відеоспостереження за сном Тимошенко

"Мені здається, це досить нормальна колонія за зовнішнім виглядом. Однак, як персонал ставиться до засуджених, я сказати не можу. При зустрічі з правозахисниками ці люди завжди ввічливі і чемні. Цілком можливо, там і ставлення до ув'язнених нормальне", - сказав експерт.

Він зазначив, що у деяких українських колоніях бачив холодильники. Засудженим дозволяється мати кип'ятильники потужністю 0,5 кВт. Мікрохвильова та електрочайник - обладнання, яке не заборонено.

ФОТОРЕПОРТАЖ: У камері Тимошенко є мікрохвильовка, пральна машина і душ

"З'явилися повідомлення, що у Тимошенко постійно горить світло. Часто таку необов'язкову надмірність режиму застосовують до осіб, схильних до суїциду. Щоб людина не покінчила з собою вночі, коли темно, в камері постійно горить світло. Та, вочевидь, таких підозр щодо Юлії Володимирівни немає. Думаю, в її випадку, постійне світло використовують як елемент неприємної психологічної атмосфери, тиску або те, що називається поводженням, що принижує гідність. Це ніби і не тортури, але все одно неприємний момент", - повідомив правозахисник.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко можуть виділити ліжко у камері на 50-60 осіб - правозахисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі