середа, 06 травня 2015 17:42

Тимошенко мітить на місце Яценюка — експерт

Автор: Ельдар Сарахман
  Сергій Таран
Сергій Таран

Політолог Сергій Таран не бачить причин для розпаду коаліції. Про це він розповів у інтерв'ю "Газеті по-українськи".

"Коаліцію об'єднує зобов'язання перед суспільством. Не маємо альтернативи — або така, або ніяка. У випадку розпаду більшості матимемо нові парламентські вибори, загострення ситуації на Донбасі. Політики конкуруватимуть між собою, замість того, щоб концентруватись на захисті країни. Ще припиниться фінансування економіки. Бо кредити давались під чинний уряд, який взяв на себе конкретні зобов'язання. Від розпаду коаліції не будуть у захваті Європа і Америка, а сьогоднішній політикум залежний від їхньої думки. Тому зараз не бачу причин, щоб більшість розпалась. Можливо, восени буде переформатування влади, але на рівні заміни кількох міністрів" — зазначив політолог.

Він зауважив, що коаліційна угода виявилась надто амбітною: "Коаліція не оцінила свої сили. Це пов'язано з війною й економічною кризою. Але все одно політики нестимуть відповідальність за її невиконання. Будуть вимушені наздоганяти, бо суспільство вимагатиме виконання по пунктах".

Він додав, що інтереси коаліції різні: "Скоро місцеві вибори і політичні сили конкуруватимуть. Тому Тимошенко важливо зараз відокремити себе від уряду Яценюка. Бо мітить на місце прем'єра. Ляшку — позиціонувати себе окремо від Порошенка".

Повне інтерв'ю з політологом Сергієм Тараном читайте в сьогоднішньому номері "Газети по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко мітить на місце Яценюка — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі