пʼятниця, 26 квітня 2019 09:00

Тимошенко, Ляшко, Медведчук – кому не вистачить крісел у Раді восени

Тимошенко, Ляшко, Медведчук – кому не вистачить крісел у Раді восени
Олег Ляшко і Юлія Тимошенко розмовляють у Верховній Раді. На думку політичного оглядача Леоніда Швеця, потрапити у наступне скликання у них мало шансів. Фото: Укрінформ

Юлія Тимошенко та Олег Ляшко мають дуже низькі шанси пройти у наступну Верховну Раду. Віктор Медведчук має показати Кремлю, що він може впливати на українську політику. Такою думкою в інтерв'ю Gazeta.ua поділився політичний оглядач Леонід Швець.

"У дуже трагічній ситуації Юлія Володимирівна. Якщо Юля не лідер у країні, то навіщо її партія? Є така постійна прив'язка – її підтримували, сподіваючись, що стане наступною. Думаю, у неї зменшиться підтримка. Тут варто пригадати, з яким величезним трудом вона увійшла у Раду – 5 відсотків із хвостиком. У неї знову складна ситуація, хоча витрачала багато. Провела масштабну президентську кампанію, вела себе як наступний президент.

Серйозні проблеми у Ляшка. Тому що з'явився справжній актор. І хоча Ахметов поки що не припиняє фінансування, але, ймовірно, така ідея з'явилась. Тому що Ляшко не продемонстрував серйозного результату".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп із фракції Порошенка вигуляла сумку за 115 тис. грн

Кум Путіна та засновник "Опозиційної платформи – За життя" Віктор Медведчук поставить на парламентські вибори, вважає Швець.

"Парламентська кампанія для них — єдиний шанс перехопити ініціативу, заявити про себе. Бо президентську вони пропускали, не вкладались у неї. Були фонові затрати, щоб не забували. А от парламентські вибори — так. Вони мають продемонструвати зуби не лише виборцю, собі, власне, Кремлю, Путіну. Мусять показати — розуміють щось в українській політиці та можуть на неї впливати. Якщо цього не зроблять, то Кремлю немає сенсу підтримувати маргіналів. Вони можуть скотитись на рівень Вітренко. Думаю, побачимо серйозні гроші", - говорить політолог.

ЦВК має встановити остаточні результати виборів до 1 травня 2019-го. Після підрахунку 100% бюлетенів перемогу здобув шоумен Володимир Зеленський, за якого проголосували 73,22% виборців. Петра Порошенка підтримали 24,45 %. Участь у голосуванні брали 18 491 840 виборців. Інавгурація новообраного президента має відбутися до 3 червня. Порошенко заявив, що піде зі своєю партією на вибори до Верховної Ради. А його фракція у парламенті заявила про перехід в опозицію до Зеленського.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко, Ляшко, Медведчук – кому не вистачить крісел у Раді восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі