вівторок, 26 лютого 2008 14:51

Тимошенко ліквідувала "Укрморпорт"

Кабінет Міністрів ліквідував державний концерн "Укрморпорт".

Про це сказано в постанові Кабміну N 71 від 22 лютого.

"Ліквідувати державний концерн "Укрморпорт", - сказано в постанові.

Уряд також створив комісію з ліквідації концерну й призначив її головою заступника міністра транспорту і зв"язку Ігоря Урбанського.

Цією же постановою Кабмін доручив Урбанському затвердити склад комісії й забезпечити заходи з ліквідації "Укрморпорту", а також у тримісячний строк (до 23 червня) надати уряду ліквідаційний баланс і звіт про результати діяльності концерну.

На початку лютого міністр транспорту і зв"язку Йосип Вінський виступив за збереження концерну "Укрморпорт" у вигляді координуючу господарську діяльність портів структури.

На початку січня Вінський заявив, що ініціює створення комісії з ліквідації концерну "Укрморпорт".

У грудні 2007 року Кабмін скасував своє розпорядження N 594 від 30 листопада 2006 про створення "Укрморпорту".

Раніше Конституційний Суд відмовив у відкритті конституційного провадження за поданням Президента Віктора Ющенка щодо конституційності створення державного концерну "Укрморпорт".

У серпні Ющенко припинив дію розпорядження Кабінету Міністрів N594-р від 30 листопада 2006 року про створення "Укрморпорту", до якого ввійшло 20 морських торговельних портів, і розпорядження про затвердження його статуту, а потім Конституційний Суд відмовив у відкритті конституційного провадження за цим поданням Президента.

На думку Президента, створення концерну призвело б до послаблення контролю держави над діяльністю морських торговельних портів, які мають стратегічне значення для економіки й безпеки держави.

До складу концерну були включені 20 державних морських торговельних портів, а саме: Білгород-Дністровський, Південний, Ренійський, Усть-Дунайський, Іллічівський, Ізмаїльський (усі - Одеська область), Одеський (Одеса), Миколаївський, Дніпро-Бузький, "Октябрськ" (усі - Миколаїв), Херсонський (Херсон), Генічеський, Скадовський (обидва - Херсонська область), Маріупольський (Донецька область), Бердянський (Запорізька область), Керченський, Євпаторійський, Севастопольський, Ялтинський (усі - Крим) морпорти.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко ліквідувала "Укрморпорт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі