середа, 05 січня 2011 16:28

Тимошенко каже, що у Генпрокуратурі їй придумали нове звинувачення

Тимошенко каже, що у Генпрокуратурі їй придумали нове звинувачення

Лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко вважає, що Генеральна прокуратура України не хоче її арештовувати, бо "їм буде не зручно ходити у в'язницю".

Про це вона сказала журналістам перед Головним управлінням Генпрокуратури, куди приїхала на черговий допит.

"Раніше представники Генпрокуратури говорили, що гроші пішли від Кіотського протоколу на пенсії. Тепер вони заявляють про те, що, нібито, ці гроші вже не пішли на пенсії. Дивно, коли представники влади, а особливо Генеральної прокуратури, починають так метушитися", - зазначила Тимошенко.

Лідерка "Батьківщини" зачитала журналістам висновок Генпрокуратури, який було зроблено раніше.

"Юлія Тимошенко діючи умисно, з особистих інтересів, вирішила одноосібно прийняти рішення щодо використання частини грошей, які надійшли від продажу квот на викиди парникових газів та мали цільове призначення на покриття державного бюджету. Це їхній документ. Це не мій документ. І мене дивує, чому сьогодні раптом Генпрокуратура змінює свої позиції, і чому знову намагається ввести суспільство в оману. Напевно, їм стало не зручно садити у в'язницю одного з лідерів опозиції за те, що вона у кризу виплатила пенсії. Генпрокуратура на ходу намагається змінювати попереднірішення. На жаль, Генпрокуратура вже сама заплуталася у тому, що вона говорить", - заявила Тимошенко.

За словами Тимошенко, вона не боїться, що її можуть посадити до в'язниці.

"Сьогодні в Апеляційному суді Києва я спостерігала таке шоу, яке побачиш не в кожній країні. В суд привезли одного Юрія Луценка, а на всіх поверхах стояли сотні "омонівців". І не зрозуміло, що ці до зубів озброєні люди охороняли за бюджетні гроші. Можливо, вони думали, що Юра Луценко кудись буде бігти, що ми силою будемо відбивати його у прокуратури. Але дивно, яка безпорадність, глупість і безмежний страх у прокуратури. Також я спостерігала за рядженими у мантіях, які видають себе за суддів, які провели судові засідання проти Макаренка і проти Луценка, не піднімаючи голови. Вони оголошували відверті нісенітниці і після цього я зрозуміла, що Ураїна - це країна, у якій більше немає суддів та Генеральної прокуратури", - наголосила Тимошенко.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко каже, що у Генпрокуратурі їй придумали нове звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі