понеділок, 24 листопада 2008 16:49

Тимошенко каже, що Росія хоче гроші за не спожитий ще газ

Прем"єр Юлія Тимошенко заявляє, що НАК "Нафтогаз" функціонує нормально, платоспроможний і є надійним партнером Росії по постачанню природного російського газу в країни Європи.

Про це Тимошенко заявила в понеділок, повідомляє прес-служба.

"Я не бачу ніяких загроз в тому, щоб "Нафтогаз" був ненадійним партнером по постачанню російського газу в Європу", - додала вона.

Тимошенко впевнена, що делегація НАК "Нафтогазу", яка сьогодні відбула на переговори до РФ знайде порозуміння по всім питанням.

При цьому Тимошенко запевнила, що НАК "Нафтогаз" нормально функціонує та розраховується по своїм зобов"язанням: "ми за всі роки жодного разу не порушили наші зобов"язання по здійсненню транзиту і цього року зможемо їх зробити значно якісніше і значно краще, ніж в усі попередні роки", - підкреслила вона.

Водночас Тимошенко заявила, що тема співпраці країни та Росії по поставках природного газу стала певним елементом політичних спекуляцій.

За її словами, всі поточні розрахунки за спожитий Україною російський газ здійснюються відповідно до раніше підписаних Угод.

"Хочу звернути вашу увагу, що поточний газ, який споживається Україною, проплачений повністю", - зазначила вона.

Водночас Тимошенко нагадала, що в попередні роки газ закачувався у сховища з відстрочкою оплати, до початку його безпосереднього споживання.

"Але РФ перед Україною поставила дуже жорстку умову: оплачувати весь газ, який закачується в газові сховища і який сьогодні поки що не споживається", - заявила вона.

"І тому ми зараз з"ясовуємо з Російською Федерацією як нам проплатити той газ, який ще не спожитий країною, але закачаний в газові сховища", - пояснила глава уряду.

При цьому Тимошенко підкреслила, що для України було б добре отримати відстрочку по зазначеним платежам на декілька місяців, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко каже, що Росія хоче гроші за не спожитий ще газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі