вівторок, 16 вересня 2008 15:23

Тимошенко каже, що має запас газу на зиму

Прем"єр Юлія Тимошенко запевняє, що країна зробила такі запаси газу, які дозволять їй спокійно входити в зиму.

Про це вона заявила, презентуючи у вівторок проект бюджету на 2009 рік.

Тимошенко відзначила, що її уряд отримав "Нафтогаз" на стадії банкрутства.

"10 мільярдів боргів створили НАК "Нафтогазу" і фактично ще місяць-два і ми б мали банкрута і розпрощалися б із нашою газотранспортною системою", - зауважила прем"єр.

"Весь ринок природного газу був відданий компаніям, які зареєстровані в офшорних зонах і не мали до України жодного відношення. Ми знаходились на межі того, що не впливаємо на нашу енергетичну безпеку", - додала вона.

"Слава богу, ми вийшли з цієї кризи, повернули собі газотранспортну систему, практично повернули собі газові сховища. Це перший рік, коли ми закачали в сховища власний газ, а не чужий. Ми маємо 16 мільярдів газу по ціні цього року, і значить спокійно ідемо в зиму", - пообіцяла Тимошенко.

"У нас за останні 10 років такого не було, бо сховища здали в оренду в 25 разів нижче ринкової вартості і завантажили неукраїнськими ресурсами. Ми з вами кожну зиму стояли з простягнутою рукою і не знали, куди це направити: на експорт чи в Україну. Сьогодні цей газ наш і ми можемо сміливо розраховувати на будь-які температурні режими", - запевнила вона.

Як відомо, Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді виділити 8 690,463 млн. гривень на компенсацію Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" різниці в цінах закупівлі й продажу імпортного природного газу в 2009 році, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко каже, що має запас газу на зиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі