понеділок, 11 квітня 2011 11:19

Тимошенко каже, що Янукович прийшов до влади з ментальністю неандертальця

Тимошенко каже, що Янукович прийшов до влади з ментальністю неандертальця

Президент Віктор Янукович прагне перетворити Україну на авторитарну державу.

Про це заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко в інтерв'ю Deutsche Welle.

Відповідаючи на питання, чи існує загроза перетворення України на авторитарну державу подібно до Росії, екс-прем'єр відповіла: "Безумовно, Янукович ставить перед собою такі цілі".

"Він знає, що ті дії, які він проводить при владі, те, що він робить, несумісне с очікуваннями українського народу – вони у нього відбирають підтримку людей", - зазначила Тимошенко.

Коментуючи зауваження про те, що українці не виходять масово на вулиці, щоб протестувати проти Януковича, лідер БЮТ сказала: "Сьогодні українці розраховують на те, що їм все ж таки залишать право на чесні вибори".

"А вибори – вони будуть фактично через півтора роки. І вони вірять в те, що можна іти мирним, спокійним шляхом і захистити свою владу", - зазначила вона.

"Але якщо в України виникне сумнів. Якщо Янукович буде ініціювати ревізію закону про вибори в парламент, якщо у народу виникне сумнів в тому, що ці вибори можуть бути чесними, то я не заздрю Януковичу і його кланам, які його оточують - їх народ України на місце поставить", - вважає Тимошенко.

Екс-прем'єр також вчергове категорично відкинула звинувачення у нецільовому використанні коштів, отриманих за Кіотським протоколом.

"Те, що сьогодні робиться, це стара, перевірена сталінськими часами звичка, садити своїх конкурентів у в'язниці, а іноді - і топити в болотах", - сказала Тимошенко, додавши, що аудит, який провів японський уряд підтвердив, що кошти використовувалися лише за цільовому призначенням.

При цьому екс-прем'єр зазначила, що не вважає злочином виплату пенсій за рахунок кіотських коштів.

"На жаль, Янукович прийшов саме з такою ментальністю неандертальця – саме так він сьогодні бачить, як конкурувати в політиці. І тому він вважає, що він може розмістити опозицію в тюрми і перейняти славні традиції і досвід його попередника Кучми, тим самим залишитись при владі безкінечно", - сказала Тимошенко, яку процитувала її прес-служба.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко каже, що Янукович прийшов до влади з ментальністю неандертальця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі