вівторок, 04 листопада 2008 09:32

Тимошенко "каструвала" Ющенка - Spiegel

Німецька газета Spiegel пише про те, що Президент України Віктор Ющенко "давно програв змагання" прем"єр-міністрові Юлії Тимошенко, а виборці більше не сприймають його серйозно.

Здавалося б, ще зовсім недавно з ним були пов"язані всі надії у сфері демократизації України. Вся країна пильно стежила за тим, як він боровся з хворобою, викликаною отруєнням діоксином. А зараз, напередодні третіх за три роки виборів, рейтинг його партії опустився нижче 5%. Нова урядова криза і неможливість порозумітися з Юлією Тимошенко, власним прем"єр-міністром, сильно послабили позиції Ющенка. Саме тоді коментатори почали говорити, що жінка з косою "каструвала" президента.

За останній час стало очевидним, що Тимошенко повною мірою не підтримує прозахідний курс Ющенка. Щоб завоювати серця російськомовних виборців зі сходу і півдня України, вона пішла на союз з країною, яка свого часу через сумнівні газові операції виписала ордер на її арешт. Іншою, ніж у Ющенка, була і її оцінка дій Москви в Грузії.

Не можна назвати нормальною ситуацію, пише німецький кореспондент, коли "політична еліта країни погрузла в своїх внутрішньополітичних чварах, коли по країні зі всією силою ударила міжнародна фінансова криза". Крупні банки опинилися на межі краху, українська валюта знецінюється небаченими темпами, біржовий індекс знаходиться у вільному падінні, і держава звертається в МВФ за мільярдними кредитами, пише "Інопресса".

Розглядаючи різні варіанти розкладу політичних сил на Україні за підсумками дострокових виборів, призначених на 14 грудня, автор робить висновок: хто б не став прем"єр-міністром, Тимошенко або лідер "Партії регіонів" Віктор Янукович, президентові у будь-якому випадку доведеться несолодко. "Вони обидва, - пише Олександр Швабе, - успішно попрацювали над тим, щоб підірвати його авторитет".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко "каструвала" Ющенка - Spiegel». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі