вівторок, 04 березня 2008 11:50

Тимошенко ігнорує "Газпром"

"Газпром" заявляє про недопуск представників швейцарської SGS на українські газовимірювальні станції для моніторингу транзиту газу

Російський газовий монополіст компанія "Газпром" заявляє, що представники компанії Societe Generale de Surveillance (SGS, Швейцарія) не були допущені на українські газовимірювальні станції "Орловка" і "Ужгород" для проведення моніторингу транзиту газу через Україну за замовленням російської компанії.

Про це повідомив прес-секретар голови правління "Газпрому" Сергій Купріянов в ефірі російського телеканала "Вести".

Він також зазначив, що незважаючи на скорочення "Газпромом" поставок газу в Україну на 25%, ситуація станом на 9:00 (за київським часом) не змінилася.

"Пройшла доба, коли "Газпром" скоротив поставки на чверть, українська сторона переговори не відновила, голова "Нафтогазу України" у Москву не приїхав", - сказав Купріянов.

Він підкреслив, що експортні поставки російського газу в Європу через територію України поки що здійснюються в повному обсязі.

Заявки на транзит газу в Європу погоджені в обсязі 356,6 млн. куб. м за добу.

Купріянов також повідомив, що станом на 9:00 (за київським часом) 4 березня Україна споживає 104 млн. куб. за добу, що становить 75% від нормальних добових обсягів, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко ігнорує "Газпром"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі