вівторок, 24 січня 2012 14:34

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко хочуть посадити на 12 років - Власенко

Тимошенко хочуть посадити на 12 років - Власенко

У найближчі тижні почнеться новий судовий процес над екс-прем'єром України Юлією Тимошенко, вважає її захисник Сергій Власенко.

"Я змушений констатувати, що Янукович настільки боїться Юлії Тимошенко, що він дав пряму команду СБУ перетворити 7 років, до яких Тимошенко засуджена Печерським судом Києва, у 12 років", - сказав Власенко журналістам у вівторок біля будівлі Качанівської виправної колонії в Харкові, де зараз утримується Тимошенко.

"За дві години слідчий виділив з великої справи по ЄЕСУ частину звинувачень, за дві години він пред'явив обвинувачення, за ці ж дві години він надав "конфіденційне" побачення з захисниками. За ці ж дві години дав час на ознайомлення з постановою про притягнення як обвинуваченої", - підкреслив захисник екс-прем'єра.

За його словами, Тимошенко звинувачують виключно на підставі усних вказівок, які вона нібито давала.

"Тимошенко звинувачують в тому, що 14 років тому, через 2 роки після того, як вона пішла з ЄЕСУ, генеральний директор і головний бухгалтер подали декларацію про відшкодування ПДВ. Це роблять всі бізнесмени. ПДВ не відшкодували, але її (Тимошенко - ред.) звинуватили у замаху на державні кошти. Друге звинувачення полягає в тому, що 14 років тому головний бухгалтер подала бухгалтерську звітність до Податкової, в якій були помилки. Її звинуватили у свідомій фальсифікації фінансової звітності. Питання: до чого тут Тимошенко? Кажуть, вона давала усні вказівки", - підкреслив Власенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хочуть посадити на 12 років - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі