четвер, 03 квітня 2014 15:45

Тимошенко хоче залишитись в історії в ролі рятівниці - Фесенко

Тимошенко хоче залишитись в історії в ролі рятівниці - Фесенко
Фото: ru.tsn.ua

Політолог Володимир Фесенко переконаний, що ніхто з провідних українських політиків не буде домовлятися з Росією щодо зриву президентських виборів.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua, коментуючи заяву нардепа Інни Богословської щодо начебто домовленостей між Тимошенко і Путіним.

"Після Криму ніхто з провідних українських політиків не піде на якісь сепаратні домовленості з Росією. Навіть Тігіпко при всій його слабкості і електоральній залежності російськомовних. Тому що це поставить хрест на його подальшій політичній кар'єрі. Не піде на такі домовленості з Путіним і Тимошенко. Тому що вона хоче залишитись в історії у ролі рятівниці, такого українського Черчілля. Богословська дуже не любить Тимошенко. Тому, вважаю, що на такі її висловлювання впливає її особиста відраза, неприязнь, навіть ненависть по відношенню до Тимошенко", - розповів експерт.

Фесенко вважає, що таку роль вже виконує екс-президент Віктор Янукович.

"У таку модель поведінки вкладається Янукович. Особливо зараз, коли він повністю залежний від Путіна. Його вже використали в планах сепаратистського сценарію. Зараз його використовують як живий аргумент, що в Україні ніби то є легальний президент, а нинішнє керівництво не легітимне. Росія не визнаватиме результати президентських виборів посилаючись на те, що легальним президентом залишається Янукович", - зауважив політолог.

Експерт зазначив, що зірвати українські вибори може тільки військова операція Росії.

"Не бачу, як можна реалізувати сценарій, який оприлюднила Рада національної безпеки. Важко уявляю, як можна провести вибори свого президента у всіх російськомовних регіонах України. На вулиці обирати президента чи в інтернеті? Це не замінить справжніх виборів. Навіть у Криму Росія імітувала виборчі процедури. Без окупації російськими військами російськомовних регіонів провести там вибори президента - не можливо. Можуть бути спроби зриву виборчого процесу. Але вони не завадять встановити результати виборів в цілому по країні. Встановити вибори можна у разі неможливості підбиття підсумків по окремих дільницях, або навіть по окремих округах. Це допускається за нинішнім законодавством", - аналізував Фесенко.

Серед варіантів спроб зриву виборів політолог назвав: "Це - зрив формування виборчих комісій, зрив процедури голосування або підрахунку голосів, захоплення виборчих дільниць. Дестабілізація політичної ситуації у Донецьку, Харкові, Одесі".

Нагадаємо, що раніше нардеп Інна Богословська заявляла про намір зриву виборів. Начебто є домовленості між кандидатом у президенти Юлією Тимошенко та російським президентом Володимиром Путіним.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хоче залишитись в історії в ролі рятівниці - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі