середа, 14 травня 2008 07:55

Тимошенко хоче забрати у Ющенка силовиків

Блок Юлії Тимошенко має намір через зміни до Конституції підпорядкувати Кабінету міністрів силові структури.

Про це заявив кандидат у мери Києва від БЮТ Олександр Турчинов у вівторок на зустрічі з виборцями Подільського району української столиці.

"Подобається Президенту чи не подобається, ми підемо на зміни Конституції: підпорядкуємо місцеву владу й наведемо лад у країні. Більш того, ми підпорядкуємо Кабінету міністрів силові структури", - сказав Турчинов.

Кандидат у мери мотивував таку позицію тим, що, не зважаючи на те, що в даний час силові структури підпорядковані президенту, реальна боротьба з корупцією й організованою злочинністю не ведеться.

"Силові структури повинні не кришувати злочинців, а боротися з ними", - додав він.

Водночас Турчинов повідомив виборцям, що конституційний процес може тривати до 8 місяців у зв`язку з тим, що спочатку законопроект про внесення змін до Конституції необхідно розглянути в парламенті в першому читанні, потім направити в Конституційний Суд, й лише після цього конституційні зміни можуть бути прийняті 300 голосами у ВР, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хоче забрати у Ющенка силовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі