пʼятниця, 09 квітня 2021 18:06

Тимошенко хоче референдум про землю і марихуану. Це коштує 3 млрд грн

Тимошенко хоче референдум про землю і марихуану.  Це коштує 3 млрд грн
Юлія Тимошенко не підтримала закон про ринок землі, ухвалений торік у березні. Фото: Богдан Бортаков, bykvu.com

Партія "Батьківщина" розпочинає організацію проведення референдумів щодо 5 питань. Про це заявила голова парламентської фракції політсили, колишня прем'єрка Юлія Тимошенко.

"1-ше питання найважливіше - чи згоден український народ продати сільськогосподарську землю", - сказала депутатка на пресконференції в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

2-ге питання: "Чи згодні люди, щоб було продано всю стратегічну власність України".

3-тє - чи підтримує суспільство, щоб український газ за ціною 30% прибутку постачався українцям для побутових потреб.

4-те - чи підтримують громадяни легалізацію грального бізнесу.

5-те - питання легалізації марихуани.

Тимошенко заявила, що до ініціативної групи входять майже 10 тис. осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко з ОПЗЖ заблокувала Раду

Раніше перший заступник голови Верховної Ради, член партії "Слуга народу" Руслан Стефанчук заявив, що вартість референдуму - орієнтовно 3 млрд грн.

"Я б хотів, щоб інститут референдуму використовувався для великих об'єднавчих справ, для великих внутрішніх перемог. Такими питаннями мали би бути входження України до ЄС, НАТО. Питання, які потребують реального державницького визначення, а не внутрішньополітичні питання.

Ми не повинні забувати про те, що референдум не на щодень. Це дорога річ. Вартість референдуму — орієнтовно 3 мільярди гривень. Важливо, щоб ті, хто ініціювали, відчували відповідальність", - сказав перший віцеспікер в ефірі телеканалу "1+1".

Закон "Про народовладдя через всеукраїнський референдум" Верховна Рада ухвалила 26 січня. Його подавав президент Володимир Зеленський.

Всеукраїнський референдум за народною ініціативою проголошується на вимогу не менш як 3 млн громадян, які мають право голосу.

8 квітня президент підписав закон.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хоче референдум про землю і марихуану. Це коштує 3 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі