середа, 22 грудня 2010 12:15

Тимошенко готова сісти за грати

Тимошенко готова сісти за грати

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко психологічно готова до зміни запобіжного заходу з підписки про невиїзд до арешту.

Про це вона сказала журналістам заходячи до Генпрокуратури.

"Якщо сьогодні садять у в'язниці за виплату пенсій, то у мене є повна психологічна готовність до будь-яких дій влади. Я ніколи не була слабкою до подібних випробувань, і ніколи не буду. А чи є психологічна готовність у суспільства сьогодні сприймати будь-які дії влади проти людей, та проти країни?"

Перед Тимошенко до Гепрокуратури викликали колишнього міністра МВС Юрія Луценка. Він прийшов о 10-й, а о 12-й має вийти до журналістів.

Тимошенко запитали, чи не пов'язує вона свій допит з допитом Луценка. Вочевидь лідерка БЮТ не знала про виклик, бо її прес-секретар Марина Сорока на вухо ввела її у курс справи.

"Сьогодні усіх політиків, які мають сміливість говорити відкритим текстом, що сьогодні новий президент робить з країною, намагаються ізолювати, позбавити їх права доносити до людей реальний стан справ. Тому викликають усіх, кого можуть викликати. Кого можуть — садять. Люди сидять у в'язницях за те, що захищали державу", - наголосила екс-прем'єр.

Тимошенко неодноразово підкреслила, що влада є злочинною, збагачується за рахунок держави. Нагадала про призначення Арбузова Головою Нацбанку, про призначення брата генпрокурора Віктора Пшонки Миколу Пшонку заступником голови Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, та про скасування правила про те, що Кабмін має проводити тендери із закупівель на конкурсній основі.

20 грудня Генеральна прокуратура пред'явила Тимошенко звинувачення в тому, що вона на посаді прем'єр-міністра "діючи умисно, з особистих інтересів" прийняла рішення "про використання частини коштів, що надійшли від продажу квот на викиди парникових газів і мали цільове призначення, на покриття витрат держбюджету Україні, перш за все зобов'язань з виплати пенсій".

З Тимошенко взята підписка про невиїзд.

Нагадаємо, минулого разу, 20 грудня, на допит Тимошенко прибула з адвокатом. Вона зазначила, що не боїться кримінального переслідування і не має наміру залишати Україну.

Як заявила екс-прем'єрка, вона не бачить нічого страшного у тому, що витратила "екологічні гроші" на пенсії.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко готова сісти за грати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі