понеділок, 10 листопада 2008 12:04

Тимошенко готова помиритися з Ющенком?

Голова фракції Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді Іван Кириленко підтримує ініціативу голови Ради Арсенія Яценюка про підписання угоди між Президентом Віктором Ющенком, Кабінетом Міністрів і парламентськими фракціями про тимчасову взаємодію.

Про це він сказав на засіданні погоджувальної ради Ради.

"Вашу пропозицію про відповідне взаєморозуміння між гілками й інститутами влади ми підтримуємо", - сказав він, звертаючись до спікера.

При цьому Кириленко підкреслив, що БЮТ згоден на укладання такої угоди в будь-якому форматі.

БЮТ також наполягає на тому, щоб на пленарному тижні 11-14 листопада парламент розглянув максимальну кількість антикризових ініціатив Кабінету Міністрів.

Кириленко закликав комітети Ради прискорити роботу з розгляду відповідних законопроектів.

Яценюк виступає за підписання між Ющенком, Кабміном і фракціями угоди про тимчасову взаємодію.

На думку спікера, підписання такої угоди необхідне у зв"язку з нерозв"язаністю питання про існування в Раді коаліції й невизначеністю із проведенням позачергових парламентських виборів.

Ющенко розпустив парламент і призначив позачергові вибори Ради на 7 грудня, пізніше призупинив свій указ про розпуск парламенту й заявив про намір перенести їхнє проведення на 14 грудня.

Президент має намір визначити дату проведення позачергових виборів Ради після виділення парламентом необхідного фінансування на їхнє проведення.

31 жовтня Рада відмовилася включити в законопроект про першочергові антикризові заходи норму про фінансування позачергових парламентських виборів, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко готова помиритися з Ющенком?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі