понеділок, 25 лютого 2008 10:15

Тимошенко доручила Васюнику знайти опікуна дітям померлої донеччанки

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко доручила міністрам фінансів та юстиції розібратися з ситуацією зі зволіканням виконання судового рішення про виплату компенсації сім"ї незаконно засудженої Світлани Зайцевої.

Вона просить забезпечити виконання рішення суду і вжити вичерпних заходів реагування щодо осіб, причетних до затягування виконання судового рішення про виплату компенсації.

Про результати прем"єр просить міністрів проінформувати особисто. Крім того, прем"єр просить віце-прем"єра Івана Васюника взяти під особистий контроль остаточне рішення цієї проблеми, а також питання про призначення опікуна дітям Зайцевої.

Світлану Зайцеву правоохоронні органи м. Макіївки затримали за підозрою в здійсненні вбивства. Перебуваючи в Донецькому СІЗО, Світлана заразилася туберкульозом. Суд засудив С. Зайцеву до 7,5 років позбавлення волі. За рік після оголошення вироку Світлана була виправдана і повністю реабілітована у зв"язку з тим, що випадково були знайдені справжні вбивці.

У квітні 2006 р. після загострення захворювання, отриманого в СІЗО, Зайцева померла. У неї залишилося троє неповнолітніх дітей.

У листопаді 2007 року Ворошиловський районний суд у місті Донецьку ухвалив рішення частково задовольнити позови трьох дітей Зайцевої ( Жені – 12 років, Ані – 11 років і Тані – 4 рокуи), а також її матері Тетяни Бережної на відшкодування моральної і матеріальної шкоди, заподіяної правоохоронними органами, і виплатити кожному з них 500 тисяч гривень (загальна сума 2 млн грн).

Проте 17 лютого 2008 р. Тетяна Бережна померла, і доля грошей для дітей зависла в повітрі.

Після її смерті з"ясувалося, що донецький адвокат Сергій Салов, який вів справу сім"ї Світлани Зайцевої, підписав з Бережною договір, за яким він як гонорар отримує 50% відсуженої суми, тобто 1 млн гривень. У коментарі "Острову" адвокат заявив, що відмовляється від гонорару.

Довірена особа покійної Тетяни Бережної Максим Касьянов наполягає, щоб гроші були перераховані на рахунок прабабусі малолітніх дітей 77-річної Євдокії Оболенських, яку він бачить опікуном трьох малюків. Сам пан Касьянов розраховує стати довіреною особою Євдокії Оболенських, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко доручила Васюнику знайти опікуна дітям померлої донеччанки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі