неділя, 28 грудня 2008 10:22

Тимошенко доручила перевірити усі підвали

Тимошенко доручила перевірити усі підвали
Кабінет міністрів на засіданні в суботу доручив міністерствам і відомствам перевірити підвали житлових будинків на предмет загрози життю і здоров"ю людей.

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко зачитала відповідне розпорядження на засіданні уряду в суботу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Здійснити перевірки підвальних, цокольних приміщень житлових будинків, навчальних і лікувальних установ щодо наявності в них небезпечних виробництв або речовин і вжити заходів з припинення такої діяльності", - йдеться у документі.

Відповідно до розпорядження, центральна і місцева євпаторійська влада має до 1 січня забезпечити потерпілих від вибуху в житловому будинку і родини загиблих новим житлом і виплатами всіх затверджених компенсацій, провести роз"яснювальну роботу з виплати цих компенсацій.

Уряд також доручив в одноденний термін перевірити під"їзди потерпілого від руйнування будинку в Євпаторії для виявлення ушкоджених квартир для того, щоб надати їх жителям нове житло.

Кабінет міністрів також доручив забезпечити медикаментами, психологічною допомогою, санаторно-курортним лікуванням людей, що постраждали від трагедії.

Відповідно до розпорядження, Міністерство освіти і науки повинне вирішити питання безкоштовного навчання дітей з постраждалих родин. Крім того, уряд доручив підсилити контроль у газовому господарстві для попередження надзвичайних ситуацій.

При цьому Міністерство внутрішніх справ і Міністерство юстиції повинні прискорити відновлення документів, загублених при руйнуванні будинку в Євпаторії.

Перший заступник міністра праці і соціальної політики Павло Розенко запевняє, що у випадку згоди потерпілих від вибуху в житловому будинку в Євпаторії з пропонованими новими квартирами в понеділок вони вже зможуть оселитися в новобудові.

За його словами, 29 родин, що втратили своє житло після вибуху в Євпаторії, уже звернулися з проханням виділити нові квартири. При бажанні потерпілі зможуть одержати не житло, а грошові компенсації.

Розенко нагадав, що нове житло буде надаватися в еквівалентній кількості кімнат, але з огляду на більший метраж кімнат у новому будинку, громадяни одержать житло більшої площі.

Заступник міністра також повідомив, що родинам, квартири яких повністю зруйновані, надається компенсація за втрачене майно: родинам з однокімнатними квартирами - 40 тис. грн., двокімнатними - 50 тис. грн., трикімнатними - 60 тис. грн.

Якщо міжвідомча комісія визнає непридатними для проживання квартири в неушкоджених під"їздах, їхні жителі також одержать нове житло і компенсації.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко доручила перевірити усі підвали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі