середа, 14 травня 2008 08:08

Тимошенко домовилася з Медведчуком і Коломойським?

Тимошенко домовилася з Медведчуком і Коломойським?
Половину недільного дня 11 травня Юлія Тимошенко присвятила зустрічі з двома скандальними фігурами - бізнесменом, фактичним главою групи "Приват" Ігорем Коломойським і екс-керівником адміністрації Кучми Віктором Медведчуком.

Про це повідомляє видання "Версії".

Видання припускає, що причиною зустрічі стали питання можливої приватизації ОПЗ і шести обленерго.Факт цієї зустрічі ще раз підтверджує глибоку інтегрованість Віктора Медведчука і його довірених людей в політичний штаб Тимошенко, чого, власне, останнім часом не спростовує і сама Юлія Володимирівна.

Головна причина зацікавленості Тимошенко в послугах Медведчука відома - Віктор Володимирович користується прихильністю двох ключових кремлівських фігур - Путіна і Медвєдєва.

У 2004 році в Казанському соборі Москви Медведчук похрестив свою доньку, хресними стали Володимир Путін і дружина Дмитра Медвєдєва.

Зрозуміло, Юлія Володимирівна в протиборстві з Ющенком не могла упустити важелі такого впливу, пише видання, про що навіть, ймовірно, готуючи суспільство до повернення "антикризового менеджера", не забула повідомити публічно в ефірі телеканалу "1+1", заявивши що, "якщо Віктор Медведчук поїде і підпише геніальну угоду по газу, то я, не дивлячись на те, що ми з ним не просто ворогами розлучилися, це не просто опоненти. Але якщо він зробить висококласну газову угоду - я йому скажу спасибі, оскільки це треба Україні".

Проте відома ще з часів Кучми різносторонність і універсальність "ефективного управлінця", судячи з усього, стала в нагоді не тільки для підписання "геніальних" газових угод, але і для вирішення делікатних внутрішніх проблем - зокрема, скандальної приватизації ОПЗ і шести обленерго, здійснюваної всупереч указу президента через в.о. глави ФДМУ Андрія Портнова.

Портнов в значній мірі зобов"язаний своєю адвокатською кар"єрою Медведчуку і, навіть не приховує свого лояльного відношення до колишнього глави СДПУ(о).

Трибічний формат цієї бесіди обумовлений тим, що і Коломойський, і Григорій Суркіс володіють активами якраз тих обленерго, державні долі яких має намір продати Тимошенко. Також відома зацікавленість Коломойського в Одеському припортовому. Якщо торги по цих підприємствах відбудуться, то вони пройдуть без численних іноземних покупців - дуже великі юридичний і політичний ризики конкурсів.

І вартість пакетів, що продаються, може виявитися заниженою в рази. Надалі Коломойський або зможе відстояти законність конкурсів, або отримає назад з бюджету витрачені на покупку акцій кошти.Предмет можливих домовленостей стане ясний найближчим часом - його проілюструє ціна і умови продажу державних активів.

Як пише офіційний сайт Кабміну, торги пакетами обленерго відбудуться вже 14-29 травня.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко домовилася з Медведчуком і Коломойським?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі