пʼятниця, 24 грудня 2010 17:21

Тимошенко додали звинувачення в конвертації майже 1 млн гривень

Тимошенко додали звинувачення в конвертації майже 1 млн гривень

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що в Генеральній прокуратурі України, де вона перебувала в п'ятницю на допиті, їй висунули додаткове звинувачення в розтраті 960 тис грн за конвертацію "екологічних коштів", отриманих за Кіотським протоколом і які перебували на рахунку Держказначейства.

"Єдине, що додатково мені пред'явили - збитків державі 960 тис грн. Це ті комісійні гроші, які сплатило уряд Національному банку за конвертацію євро, які лежали на казначейському рахунку держави", - сказала Тимошенко журналістам після виходу з будівлі Генпрокуратури.

Вона також заявляє, що колишнього першого заступника міністра юстиції України Євгена Корнійчука Генеральна прокуратура України затримала в рамках справи про незаконне розмитнення газу.

"Я переконана, що мафія йому так само мстить за те, що природний газ був відданий державі", - сказала Тимошенко, відповідаючи на питання про те, чи правда, що Корнійчук затриманий в рамках розслідування справи по "РосУкрЕнерго".

"Сьогодні - зверніть увагу - сидять люди, які повертали державі шельф Чорного моря, сидять у в'язниці люди, які повертали газ у власність держави і сьогодні сидять люди, які чесно працювали і захищали державні інтереси. Більше ніяких претензій не пред'являють", - підкреслила Тимошенко.

Як повідомлялося, раніше генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура затримала Корнійчука за зловживання, скоєні на посади першого заступника міністра юстиції, при цьому не уточнив, які конкретно зловживання інкримінують Корнійчуку.

За повідомленнями деяких ЗМІ, 22 грудня Корнійчук давав свідчення у справі, пов'язаній з наданням послуг юридичною фірмою Magisters (колишня назва - "Магістр & Партнери") компанії "Нафтогаз Україна".

Корнійчуку ставиться в провину той факт, що він, перебуваючи на посаді першого заступника міністра юстиції, підписав лист, яким дозволив проведення конкурсу на юридичне обслуговування "Нафтогазу" у одного виконавця.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко додали звинувачення в конвертації майже 1 млн гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі