вівторок, 24 лютого 2009 17:39

Тимошенко дивує позиція Ющенка по МВФ

Тимошенко дивує позиція Ющенка по МВФ
У Кабінеті міністрів заявляють про незрозумілу позицію президента Віктора Ющенка щодо оприлюднення спільної заяви з прем"єр-міністром Юлією Тимошенко в рамках поновлення кредитування Міжнародним валютним фондом.

Про це журналістам у вівторок повідомив віце-прем"єр-міністр Григорій Немиря.

"Уряд отримав листа від МВФ, де найважливішою умовою повернення місії фонду до України є оприлюднення спільної декларації президента і прем"єра про їх налаштованість на підтримку реформ", - заявив Немиря.

За словами віце-прем"єра, за дорученням Тимошенко він підготував проект такої спільної заяви у співпраці з представниками МВФ.

Серед іншого в тексті проекту є теза про те, що президент і прем"єр "не можуть дозволити передвиборчій кампанії поглибити кризу і обіцяють покласти край політичним чварам".

Немиря повідомив, що уряд схвалив проект заяви, а Тимошенко зі свого боку підписала цей документ.

"Минув майже тиждень, але ми не маємо жодної пропозиції до тексту з боку секретаріату президента. Ми не розуміємо, чи влаштовує їх цей текст і чому його не підписують. А якщо не влаштовує, то які є пропозиції до нього", - заявив віце-прем"єр.

Крім того, Немиря повідомив, що декларацію про готовність України до продовження співпраці з МВФ уже підписав виконувач обов"язків міністра фінансів Ігор Уманський.

Взагалі декларацію мають підписати президент, прем"єр, голова Верховної Ради, голова Нацбанку та виконувач обов"язків міністра фінансів.

За матеріалами: Українськаправда, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко дивує позиція Ющенка по МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі