понеділок, 16 червня 2008 16:01

Тимошенко чекає допомоги від генсека НАТО

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко високо оцінила візит членів Північноатлантичної Ради в Україну.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Президента, про це вона сказала сьогодні під час зустрічі керівництва держави з делегацією Північноатлантичної Ради та Генеральним секретарем НАТО Яапом де Хооп Схеффером у Секретаріаті Президента України.

"Думаю, ваша присутність в Україні, а особливо ваші поїздки по регіонах, просто дадуть можливість зняти певні неадекватні наноси на питання НАТО, дадуть можливість громадянам України глибше розібратися в цілях роботи НАТО, в його головних пріоритетах, сутності", - сказала Тимошенко, додавши, що йдеться також про допомогу "вищому керівництву України проходити цей шлях".

"Уряд є активним учасником інтенсивних контактів, і ми готові проходити той шлях, який мусить проходити уряд", - наголосила Тимошенко. Серед пріоритетів такої діяльності вона назвала: виконання повного комплексу завдань з реформування всіх сфер функціонування держави та суспільства, які відображені в Програмі уряду та складають основу цільового Плану на 2008 рік; своєчасну і якісну розробку цільового Плану на 2009 рік; вдосконалення національної системи координат співробітництва України з Альянсом. "Ще один пріоритет - це ресурсне, в першу чергу фінансове забезпечення, необхідне для поглиблення практичної взаємодії", - додала Тимошенко. Окремо вона звернула увагу на важливості деполітизації питань НАТО.

У свою чергу голова Верховної Ради Арсеній Яценюк відзначив, що План дій Україна-НАТО в усі роки виконувався доволі ефективно - і у випадку прийняття рішення про приєднання нашої держави до ПДЧ мова фактично йтиме про "План дій+". "Адже 80% будь-яких наших двосторонніх відносин - це відносини, пов`язані з реформами - з адміністративною, соціальною, економічною, правовою... Так що для нас будь-яка інтенсифікація співпраці з Альянсом - це, в першу чергу, високі стандарти, нові можливості", - сказав Яценюк.

За його словами, для України дуже важливим є те, що нині Альянс внутрішньо "суттєво змінюється і перестав бути класичним військовим блоком". "Сьогодні Альянс сповідує не військові цінності, а політичні - цінності демократії, правової держави, поваги до прав людини", - сказав голова ВР. Безперечно, визнав він, наразі сприйняття НАТО в Україні не є простим. "Але це процес, який ми повинні пройти виключно через доведення об`єктивної інформації до українців і через інтенсифікацію нашого двостороннього діалогу", - переконаний Яценюк, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко чекає допомоги від генсека НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі