середа, 03 жовтня 2007 08:36

Тимошенко - це вдосконалений варіант Лукашенко - РІА Новости

Перед Україною стоїть вибір: йти шляхом демократичного або авторитарного розвитку, заявив засновник Інститутів національної стратегії Росії і України Станіслав Бєлковський на прес-конференції у вівторок в Москві.

"Україна стоїть перед історичним вибором моделі політичної системи, і ця модель буде вибрана в найближчі тижні", - сказав він.

На думку політолога, проблема вибору полягає в ухваленні або "демократично-конценсуальної політичної системи", що існує сьогодні на Україні, або "авторитарно-харизматичної".

Як вважає Бєлковський, саме у разі приходу Юлії Тимошенко на пост прем"єр-міністра України країну чекає авторитарна система правління, яка в той же час буде "вдосконаленим, облагородненим варіантом Лукашенко".

Позитивною стороною такої політичної системи, за словами політолога, є "втілення народних сподівань про соціальну справедливість, наступу на олігархічний капітал і об"єднання країни навколо харизматичного лідера Юлії Тимошенко".

У свою чергу, негативною стороною авторитарно-харизматичної системи державного управління політолог назвав "переслідування свободи слова" і неможливість здорової політичної конкуренції.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко - це вдосконалений варіант Лукашенко - РІА Новости». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі