вівторок, 13 травня 2008 08:40

Тимошенко більше не мовчатиме і йтиме напролом

Прем"єр-міністр, лідер виборчого блоку БЮТ на виборах у Київраду Юлія Тимошенко заявляє про необхідність посилення повноважень уряду.

Про це вона сказала у понеділок під час зустрічі з виборцями Голосіївського району Києва, повідомляє УНІАН.

"Я чесно говорю: я чотири місяці промовчала і намагалася склеювати (демократичну коаліцію), як могла", - зазначила Тимошенко.

"Далі ми просто просуватимемося, не звертаючи уваги ні на які перешкоди: потрібно міняти Конституцію, потрібно посилювати владу уряду, потрібно брати губернаторів під керівництво – значить, ми будемо це робити", - додала вона.

Прем"єр заявила, що за чотири місяці діяльності її уряду президент Віктор Ющенко не відпустив жодного губернатора ні на одну нараду уряду, ввівши цю заборону прямим указом.

"Як було до тих змін до Конституції (2004 року), так і сьогодні є – у кожного міністра – три керівники: одну команду дає прем"єр, другу, протилежну, - президент, і третю – Віктор Іванович Балога (глава секретаріату президента). Куди міністру бігти і де звітувати? І ця ситуація виникає щодня", - пояснила вона.

Тимошенко пояснила критичні зауваження на адресу уряду з боку політичних союзників початком боротьби за перемогу на президентських виборах в 2010 році.

"Навіщо принижувати уряд по 2010 рік? Навіщо принижувати і керівника уряду, і міністрів заради того, щоб у когось впав рейтинг, а у когось – піднявся? Мені не зрозумілі ці ігрища", - підкреслила прем"єр.

Водночас Тимошенко спростувала можливість своєї відставки з посади глави уряду: "Зараз багато говорять, що Тимошенко кине уряд, хоче піти у відставку і піти керувати Києвом. Не вірте в ці балачки".

Прем"єр заявила, що ніколи не йшла від відповідальності, знаходячись на будь-якій з державних посад.

"Я не пам"ятаю жодного разу, щоб я хлопнула дверима і пішла відпочивати, або переклала на когось відповідальність, або сказала: робіть, а я потім прийду - з більшими повноваженнями. Категорично – ні".

"Посаду, яку ви мені доручили, я ніколи не кину до тих пір, поки ви не кинете свої бюлетені так, що ми вам станемо не потрібні", - заявила Тимошенко, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко більше не мовчатиме і йтиме напролом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі