вівторок, 26 лютого 2008 08:41

Тим, хто прослуховував Тимошенко і Ющенка, пред"являть звинувачення

Генеральна прокуратура завершила слідство відносно співробітників МВС, яким інкримінується організація незаконного прослуховування політиків під час президентської виборчої кампанії 2004 року. Після того, як підозрювані ознайомляться з матеріалами справи, її буде передано до суду, пише "Коммерсантъ-Україна".

Колишнім співробітникам МВС – Андрію Беседіну, який у 2004 році обіймав посаду заступника начальника департаменту оперативно-технічних заходів МВС, а також "панові Єрмакову", імовірно керівникові цього департаменту, - пред`явлено звинувачення. Обом вибраний запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд, і зараз вони знайомляться з матеріалами справи, яка складається з 24 томів. Після закінчення цієї процедури, яка, за прогнозами слідчих, може затягнутися на декілька місяців, справу буде передано до суду.

Як стало відомо виданню, серед потерпілих у цій справі проходить нинішній прем`єр-міністр Юлія Тимошенко, у минулому один з прихильників кандидата в президенти Віктора Ющенка, а також народний депутат Віктор Швець (БЮТ), який у 2004 році був її адвокатом.

За непідтвердженою інформацією, прослуховувалися і інші представники штабу Віктора Ющенка, включаючи самого кандидата в президенти. Цікаво, що на прослуховування їх розмов суд видав санкцію. Втім, за даними газети, слідство дійшло висновку, що дозвіл на проведення оперативних заходів відносно політиків був одержаний незаконно. До суду нібито було подано уявлення на отримання дозволу на прослуховування телефонів членів одного зі злочинних угрупувань, проте були вказані мобільні телефони, якими користувалися політики.

Член комітету з боротьби з організованою злочинністю і корупцією Микола Джига (Партія регіонів) стверджує, що прослуховування телефонів лідерів опозиції в 2004 році велося випадково. "Прослуховувалися телефони, які за оперативними даними значилися за лідерами злочинних угрупувань. Хто ж міг знати, що на іншому кінці дроту опиняться наші політичні діячі, які зараз у влади?" – сказав пан Джига. Слідство вийшло тільки на виконавців незаконного прослуховування – ініціаторів операції воно так і не встановило.

Зараз ви читаєте новину «Тим, хто прослуховував Тимошенко і Ющенка, пред"являть звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі